• h01
  • h02
Slider Script by WOWSlider.com v5.2


Üdvözöljük a Pc-műhely WebDesign Honlapján!

A Pc-műhely Webdesign által készített honlapok Joomla keretre épülnek, természetesen a megfelelő design-nal, kiegészítve Joomla modulal, Joomla plugin-nal és Joomla componens-el az elvárásoknak megfelelően!

  • Joomla modulok - A modulok kisebb és rugalmasabb alkalmazások az oldal megjelenítésében. Néha kapcsolódnak komponenshez is, például a "Legfrissebb hírek", amely a com_content komponenshez kapcsolódik és a legújabb tartalmi elemeket jeleníti meg listaként. A modulokat leginkább kis "dobozokként" képzelhetjük el, melyek egy komponens köré csoportosulnak, ilyen például a bejelentkezés modul. A lábléc (footer) is egy modul. A modulokat menüpontokhoz lehet rendelni, azaz eldöntheted, hogy egy-egy adott menüponthoz (komponenshez) megjelenjen-e egy bizonyos modul. A modulokat azonban nem feltétlenül szükséges komponensekhez kapcsolni, tulajdonképp nem is kell őket egyáltalán bármihez kötni, és tartalmazhatnak HTML kódot vagy szöveget is. A különböző sablonok különböző modul-elrendezéseket (modul-pozíciókat) tesznek lehetővé. ,


  • Joomla plugin - A beépülők fejlettebb bővítmények és nélkülözhetetlenek az eseménykezelésben. A Joomla! bármely részének végrehajtásához (legyen az alapfunkció, modul, vagy komponens) elő lehet idézni egy eseményt. Ekkor az eseményhez kapcsolt beépülő modul (a korábbi 1.0-ás verziókban mambot) kezeli az esemény végrehajtását. ,


  • Joomla Templates - A sablon biztosítja a Joomla! webhely külső megjelenését. A sablon cseréjével megváltoztathatod, hogyan is nézzen ki az oldalad. A sablonok különböző mezőket tartalmaznak, melyekben a komponensek és modulok megjelennek. A sablonokat viszonlag egyszerű megalkotni (szükséges hozzá azért HTML és CSS ismeret), változtatni, és maximális rugalmasságot nyújtanak az oldal stílusának létrehozásához. Sok-sok ingyenes Joomla! sablont lehet különböző webhelyekről letölteni (tipp: írd be a Google keresőmezőjébe a következő szavakat: Joomla template free), de léteznek kereskedelmi sablonklubok is, melyektől tagsági díj fejében minőségi sablonokat vásárolhatsz.


  • Joomla componens - A komponens a legnagyobb és legbonyolultabb bővítmény mind közül, tulajdonképp mini-alkalmazás. Két részre osztható: adminisztrátori és webhely. A Joomla! weboldalak minden egyes betöltődésekor egy komponens kerül meghívásra, amely visszaküldi a fő oldaltörzset. Például a com_registration komponens a felhasználói regisztrációt kezeli, ez teszi lehetővé, hogy a webhelyen felhasználók regisztrálhassanak, és te mint adminisztrátor, kezelhesd az adminisztrátori felületen a regisztrált felhasználókat. A komponensek az oldal fő részeit alkotják, mindegyikhez kapcsolódik menüpont, és minden egyes menüpont egy komponenst hív meg.

A Joomla a legegyszerűbben használható weblap. Már több mint 400.000 webmester és fejlesztő használja.

Joomla források

A következő hivatkozások Joomla kiegészítőket és Joomla alapfejlesztői programok találhatókaz eddig megjelent összes Joomlaverzióhoz! 1.5.x, 2.5.x és 3.0.x: